Pohanková pomazánka

Publikováno: 03. 03. 2014   Autor/ka: ilovetofu
Druh jídla: Pomazánky
Pohanková pomazánka
Ingredience:

1/2 hrnku pohanky
1/2 hrnku zelené čočky
3 lžíce oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 velká cibule
1/2 – 1 lžička ume octa

Postup:

Na tuto pomazánku ideálně využijte zbytky uvařené pohanky a čočky, případně si ji připravte i k dalšímu vaření. Na oleji zpěníme cibuli. Zamícháme ji do smíchané uvařené čočky s pohankou a ochutíme sójovou omáčkou a ume octem. Vhodná je na čerstvé pečivo nebo chléb krátce na sucho opečený na pánvi. Nezapomeneme na zeleninovou oblohu.

Počet porcí:
4 porce
Doba přípravy:
45 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?