Panna cotta

Ingredience:
0,5 l sojového mléka (případně jiné rostlinné, hustější konzistence)
0,25 l rostlinné smetany
1 pytlík vanilkového cukru
5 dkg cukru
5g agaru (půl balíčku práškového)
Postup:
Na známý italský dezert ve veganské verzi budeme potřebovat rostlinné mléko, rostlinnou smetanu, vanilkový a třninový cukr a agar-agar (rostlinná alternativa k želatině). Všechny ingredience smícháme v hrnci, necháme přivést k varu a na mírném plameni vaříme cca 5 minut, až začne směs díky agaru houstnout. Pannu cottu pak buď nalijeme do vychlazených misek (ze kterých ji po vychlazení vyklopíme) či rovnou do dezertových pohárů. Dozdobíme ji jahodami a lístkem čerstvé máty.
foto: Rita E / Pixabay
Na sladké i slané želé, na aspik či houbovou tlačenku. Kupte si agar-agar v eshopu Country Life.
Chutnalo vám?:
Tagy:

zjisti víc
Podobné recepty
ingredience: Agar
Amarant
Arašídy
Avokádo
Batáty
Brambory
Brokolice
Bulgur
Cizrna
Cuketa
Červená čočka
Červená řepa
Česnek
Čočka
Dýně hokaido
Fazole
Hlíva
Houby
Hrách
Chia semínka
Jáhly
Kapusta
Kešu
Kokosové mléko
Kokosový olej
Konopné semínko
Kroupy
Kuskus
Květák
Kysané zelí
Lahůdkové droždí
Lilek
Lněné semínko
Luštěniny
Lískové ořechy
Mandle
Miso
Mořské řasy
Mrkev
Mungo
Mák
Ořechy
Paprika
Petržel
Pohanka
Polenta
Pórek
Quinoa
Rajčata
Robi
Rýže
Rýžové nudle
Seitan
Shitake
Slunečnice
Sušená rajčata
Sójové maso
Tempeh
Tofu
Vlašské ořechy
Zelí
Žampiony