Mandlové mléko

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Mandlové mléko
Ingredience: 

150 gramů oloupaných mandlí
1l čerstvé vody

Postup: 

150 gramů oloupaných mandlí nasekáme nebo nahrubo rozmixujeme. Zalijeme litrem studené vody a necháme dvě až tři hodiny vyluhovat, občas promícháme sedlinu. Poté pečlivě rozmixujeme a podle plánovaného použití buď rovnou zalijeme např. müsli, nebo přecedíme. Dochutíme dle libosti - třeba rozmixováním s ovocem. Mandlové mléko je díky zásaditosti výborným nápojem na překyselený organismus. V tomto případě už jej však nesladíme. K přednostem tohoto nápoje patří vysoký obsah vápníku, draslíku, fosforu a hořčíku.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?