Makové mléko

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Makové mléko
Ingredience: 

150 namletého máku
1l čerstvé vody

Postup: 

Namletý mák zalijeme přiměřeným množstvím vody a necháme alespoň 2 až 3 hodiny luhovat při pokojové teplotě, občas promícháme sedlinu na dně. Směs pečlivě rozmixujte na bílý nápoj a přeceďte přes sítko nebo plátno. Bez cezení se směs výborně hodí na zalití cereálií ke snídani. Makové mléko je, podobně jako mandlové, totiž výrazně zásadité díky vysokému obsahu vápníku (1460 mg ve 100 gramech). Potřebujeme-li tělu pomoci s překyselením, pak při dochucování vynechejte cukr.

Kupte si český mák v eshopu a připravte si makové mléko nebo chutné kuličky.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?