Makové mléko

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Makové mléko
Ingredience: 

150 namletého máku
1l čerstvé vody

Postup: 

Namletý mák zalijeme přiměřeným množstvím vody a necháme alespoň 2 až 3 hodiny luhovat při pokojové teplotě, občas promícháme sedlinu na dně. Směs pečlivě rozmixujte na bílý nápoj a přeceďte přes sítko nebo plátno. Bez cezení se směs výborně hodí na zalití cereálií ke snídani. Makové mléko je, podobně jako mandlové, totiž výrazně zásadité díky vysokému obsahu vápníku (1460 mg ve 100 gramech). Potřebujeme-li tělu pomoci s překyselením, pak při dochucování vynechejte cukr.

Jak na ovesné či konopné mléko? Navštivte web o rostlinných mlécích.

Kupte si bio mák v eshopu a připravte si makové mléko nebo chutné kuličky.

Chutnalo vám?: 
Tagy: