Květákové placičky

1 menší květák
sůl
2 hrnky strouhanky
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžíce Vajahitu nebo sojové mouky
1/2 hrnku oleje
pažitka
petrželová nať
mletý kmín
majoránka
trochu curry
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v malém množství vody. Potom ho rozmixujeme (vody musí být opravdu málo) a do vzniklé kaše vmícháme všechny další ingredience. Množství strouhanky a mouky můžeme upravit, záleží na tom, jak jsme měli velký květák. Vznikne nám řidší těsto, které by nemělo být příliš hutné, ale měly by z něj jít formovat silnější placičky, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Na povrchu placek vytvoříme nožem mřížku, aby se pěkně propekly. Pečeme na 180°, dokud nejsou pěkně do zlatova. Na výrobu placiček můžeme použít i jinou zeleninu, např. kedlubnu nebo kapustu.
