Hřibové řízky v hrašce

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Hřibové řízky v hrašce
Ingredience: 

hřiby (nejlépe větší klobouky tzv. praváků)
hraška
sůl, pepř
olej na smažení
brambory

Postup: 

Klobouky větších praváků očistíme a nakrájíme na zhruba centimetr tlusté plátky. Z hrašky si připravíme řidští těstíčko (podle návodu a množství hub jsem na tři 10cm praváky použil cca 100g hrašky a 150ml vody) a osmažíme na vyšší vrstvě oleje dozlatova z obou stran (asi 3 minuty z každé strany). V ubrousku je osušíme od přebytečného oleje. Nejlepší přílohou jsou vaření brambory se sojanézou a čerstvou zeleninou.

K obalování, zahuštění nebo na omelety...kupte si si Hrašku v eshopu Country Life.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy. V živém online kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o důležitou teorii i praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Na zkušenosti z 12 let mé veganské praxe se můžete ptát přímo z pohodlí svého domova. Zjistěte víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?