Hřibové řízky v hrašce

Publikováno: 04. 09. 2017   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Hlavní chody
Hřibové řízky v hrašce
Ingredience:

hřiby (nejlépe větší klobouky tzv. praváků)
hraška
sůl, pepř
olej na smažení
brambory

Postup:

Klobouky větších praváků očistíme a nakrájíme na zhruba centimetr tlusté plátky. Z hrašky si připravíme řidští těstíčko (podle návodu a množství hub jsem na tři 10cm praváky použil cca 100g hrašky a 150ml vody) a osmažíme na vyšší vrstvě oleje dozlatova z obou stran (asi 3 minuty z každé strany). V ubrousku je osušíme od přebytečného oleje. Nejlepší přílohou jsou vaření brambory se sojanézou a čerstvou zeleninou.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
25 minut
Tagy:
Houby Hraška

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?