Houbová omáčka se seitanem

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Houbová omáčka se seitanem
Ingredience: 

1 velká cibule
400g lesních hub
300g seitanu natural
houbové koření
200 ml horké vody
200ml rostlinné smetany
1 lžíce lahůdkového droždí

Postup: 

Seitan natural pokrájíme na menší kostky a marinujeme je ve směsi oleje, sojové omáčky a mletého pepře ideálně přes noc (nejméně půl hodiny).

Cibuli pokrájíme nadrobno a osmažíme v hrnci či hluboké pánvi, dokud nezačne zlátnout. Cibuli zasypeme lžičkou houbového koření (z mletých hub), promíchneme a přidáme seitan (bez marinády) a chvíli jej restujeme. Přidáme pokrájené houby a necháme je za občasného promíchání vydusit, dokud nepustí většinu vody.

Poté vše zalijeme hrnkem horké vody, můžeme také přidat zbytek marinády. Dusíme 10 minut, aby se propojily chutě. Na závěr přilejeme rostlinnou smetanu a přidáme lžíci lahůdkového droždí. Za stálého míchání necháme dalších 5 minut provařit a zhoustnout. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Počet porcí: 
3 porce
Doba přípravy: 
30 minut + marinování seitanu
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny