Dušený bulgur se zelím

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Dušený bulgur se zelím
Ingredience: 

hrnek bulguru
2 hrnky vody
olej
cibule
zeleninový bujón
hlávka zelí

Postup: 

Na oleji v hluboké pánvi orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme nahrubo pokrájené nebo nastrouhané zelí a necháme zhruba 15 minut vydusit. Zasypeme bulgurem a zalejeme dvojnásobným množstvím vody se zeleninovým bujónem. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni další čtvrhodinku. Necháme ještě chvilku dojít pod pokličkou, jako příloha se hodí čerstvá zelenina nebo salát.

Pořiďte si pšeničný bulgur online a připravte si z něj kaši, salát nebo chutné bulgurito.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?