Domácí zeleninový bujón dle vlastní chutě

recept přidal/a: redakce
Ingredience: 

- mrkev
- petržel - kořen
- celer
- cibule
- bobkový list - vavřín
- libeček
- petržel - nať

Postup: 

Zeleninu a bylinky očistíme /na jeden kg čerstvé zeleniny přidáváme cca 50 g. bylinek/, pokrájíme na kousky a vložíme do sušičky, po usušení rozmixujeme ve výkonném mixéru na jemný prášek. Tato směs se hodí do polévek, omáček, k ochucení pokrmů. Pokud chceme zvýraznit bujónem italskou kuchyni, lze doladit směs při sušení bazalkou, šalvějí, saturejkou. Francouzská jídla pak zase rozmarýnem. Prostě dle chuti.

Bujón je vždy při ruce, připraven k použití, pokud nemáte zrovna připravený klasický zeleninový vývar. Je bez jakýkoliv přidaných látek, konzervantů a soli. Jen čistá zelenina. Vydrží v uzavřené sklenici několik měsíců.

Milujete raw krekry, ovocné rolky, zeleninové chipsy? Se sušičkami G21 si je můžete dopřát každý den.

Chutnalo vám?: 
Tagy: