Domácí granola

Publikováno: 05. 01. 2022   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Snídaně
Domácí granola
Ingredience:

500 g ovesných vloček
100 g kokosového oleje
100 g datlového sirupu
50 g nahrubo nasekaných lískových ořechů
50 g nahrubo nasekaných natural mandlí
50 g semínek (slunečnicová, dýňová, konopná)
1 lžička skořice
drobnější sušené ovoce (rozinky, goji, moruše)

Postup:

Smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte rozpuštěný kokosový olej a sirup a vše řádně promíchejte. Směs rozmístěte na pečící papír a pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 25 minut. V polovině pečení promíchejte. Po upečení můžete do vychladlé směsi přimíchat sušené ovoce (pokrájené švestky, jablka, hrušky, rozinky, moruše). Granolu přesypejte do vzduchotěsné nádoby a skladujte v suchu. Podávejte si s rostlinným mlékem nebo jogurtem a spotřebujte do 2 týdnů.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
45 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?