Cizrna na paprice

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Cizrna na paprice
Ingredience: 

300g uvařené cizrny
50g pražených arašídů
2 stroužky česneku
kousek zázvoru
koření: mletá paprika, římský kmín
sůl, popř. sypký zeleninový bujón
olej

Postup: 

Na pánvi prohřejeme trochu oleje a orestujeme na ní zlehka dvě třetiny cizrny společně s římským kmínem a mletou paprikou. Lehce podlijeme, aby koření nezhořklo. Mezitím v mixéru rozemeleme arašídy na prášek. Poté přidáme zbylo cizrnu, kousek zázvoru a česneku a zhruba deci teplé vody a rozmixujeme na hladkou tekutou kaši. Zalijeme jí cizrnu na pánvi, dochutíme a dvě minuty. Pokud máte cizrnu uvařenou, nezabere celé vaření víc než 10 minut.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
20 minut + vaření cizrny
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny