Cizrna na paprice

Ingredience:
300g uvařené cizrny
50g pražených arašídů
2 stroužky česneku
kousek zázvoru
koření: mletá paprika, římský kmín
sůl, popř. sypký zeleninový bujón
olej
Postup:
Na pánvi prohřejeme trochu oleje a orestujeme na ní zlehka dvě třetiny cizrny společně s římským kmínem a mletou paprikou. Lehce podlijeme, aby koření nezhořklo. Mezitím v mixéru rozemeleme arašídy na prášek. Poté přidáme zbylo cizrnu, kousek zázvoru a česneku a zhruba deci teplé vody a rozmixujeme na hladkou tekutou kaši. Zalijeme jí cizrnu na pánvi, dochutíme a dvě minuty. Pokud máte cizrnu uvařenou, nezabere celé vaření víc než 10 minut.
Počet porcí:
2
Doba přípravy:
20 minut + vaření cizrny
Chutnalo vám?:
Tagy:
