hrách
Žlutý hrách obsahuje rostlinné bílkoviny, vlákninu, vitaminy i minerální látky. Není nutné jej příliš namáčet. Hodí se do polévek, na pomazánky, kaší i jiných hlavních jídel.
Hrách setý pochází z východního Středomoří, pro své výtečně nutriční vlastnosti se rozšířil i po světě. Podobně jako u fazolí se nezralé hrášky či celé lusky používají jako zelenina (hrášek), zatímco zralá semena (hrách) jako...
Hrách setý pochází z východního Středomoří, pro své výtečně nutriční vlastnosti se rozšířil i po světě. Nezralé hrášky či celé lusky platí za zeleninu (hrášek), zatímco zralá semena (hrách) jsou plnohodnotnou luštěninou....
Odkud bereš bílkoviny? Tato otázka patří mezi nejotřepanější veganské vtipy. Jejich hlavními zdroji v rostlinné říši jsou luštěniny a obiloviny. Slušnou porci proteinů skýtají také ořechy a semena (díky obsaženému tuku jsou však...
hrnek hrachu
hrnek ječných krup
cibule
sůl, pepř, majoránka, česnek
hrnek naklíčeného hrachu
hrnek menších žampiónů
1 středně velký pórek
1 středně velká cuketa
1 cibule
balení mraženého hrášku (většinou 350 - 500g)
300ml zeleninový vývar (nebo zeleninový bujón + horká voda)
rostlinná smetana (volitelně)
sůl, pepř
200g žlutého hrachu
polévková lžíce zelené curry pasty (alternativně běžné kari koření)
sůl
olej
limetka
kokosové mléko (volitelně)
2 hrnečky žlutého hrachu
olivový olej
oregano
sůl
cibule