Recepty z hrachu

Hrachová polévka nebo kaše? Recepty z hrachu nemusí končit jen u nich. Celý hrách je vhodný k nakličování. Coby pučálka patřil mezi tradiční pokrmy našich předků, stejně jako zapečený s kroupami v podobě šouletu. Loupaný a půlený je lépe stavitelný a je vděčným základem domácích pomazánek – stačí přidat česnek, majoránku a nadrobno pokrájenou jarní cibulku. Zelený hrách je pevnější a sladší, žlutý hrách je moučnější a chutí se blíží cizrně (určitě z něj vyzkoušejte hummus).

Hrachová kaše

Hrachová kaše

17. 04. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Půlený žlutý hrách se namáčet nemusí, přesto pokud mám čas, jej alespoň na dvě hodiny namočím. Důvodem jsou antinutriční látky, které obsahují všechny luštěniny. Namočením a vylitím vody se části z nich … více

Pučálka

Pučálka

16. 04. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

“Jestli ta vojna potrvá, tak budou lidi zase jíst šťovík a pučálku. Beztak už nevěděli roupama co dělat. Už jim ani to skopový nešlo pod fousy!,” stěžoval si starý ovčák ve slavném … více

Hrášková krémová polévka

Hrášková krémová polévka

30. 03. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Polévky

Na oleji osmažce nadrobno nakrájenou cibuli (alternativně můžete využít pórek). Jakmile začne zlátnout, přidejte jedno balení mraženého hrášku a zalijte a) zeleninovým vývarem nebo b) horkou vodou se zeleninovým bujónem tak, aby … více

Online kurz Rostlinný jídelníček vám odhalí taje rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníček 🥗 Chcete v jídelníčku omezit maso? Anebo ho vynechat úplně? 💪 Chcete být vitálnější, zdravější a třeba i štíhlejší? 👉 Pak jste na správné adrese. V online kurzu Rostlinný jídelníček vám krok po kroku vysvětlím základní pilíře rostlinného stravování - od základů výživy přes jednotlivé druhy potravin a všestrannost jejich použití až po jejich zařazení do běžných jídel. Čeká na vás 18 videí v délce přes 2 a půl hodiny, 4 hlavní části a celkem 45 kapitol plných textů, tabulek a infografik. Nechybí ani příklady vzorových snídaní, obědů a večeří a ukázkových týdenních jídelníčků. Zjisti víc a získej 3 videa z kurzu
Hrachová curry polévka

Hrachová curry polévka

23. 09. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Polévky

Žlutý hrách propláchneme a namočíme přes noc. Vodu slijeme (tím se zbavíme části nadýmavých látek) a nalijeme čerstvou. Lehce osolíme a uvaříme do měkka zhruba 25 minut. V hluboké panvi necháme na … více

 

Sháníte žlutý či zelený hrách? Kupte si ho ještě dnes online v eshopu Grizly.cz.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?