Houbová směs na topinky
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobno. Necháme ji zesklovatět na pánvi na 2 lžících řepkového oleje. Přidáme čerstvé houby a chvíli je podusíme, dokud nepustí šťávu. Přidáme pokrájenou papriku a po chvíli … více
Houby jsou vítaným zpestřením rostlinného jídelníčku. Kromě mnoha jedlých druhů se některé pěstují komerčně – žampióny, hlíva nebo shitake. Hodí se do polévek, omáček, rizot, těstovin nebo zapékaných jídel.
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobno. Necháme ji zesklovatět na pánvi na 2 lžících řepkového oleje. Přidáme čerstvé houby a chvíli je podusíme, dokud nepustí šťávu. Přidáme pokrájenou papriku a po chvíli … více
Na olivovém oleji osmažíme cibulku do sklovata a přidáme pokrájené očištěné lišky. Posolíme a popepříme a smažíme. Přidáme bílé víno a dusíme lišky do měkka. Zatím si dáme do osolené vody vařit … více
Omáčka Sojové kostky uvaříme v silnějším vývaru (sůl, sojová omáčka, sypký zeleninový bujón) cca 15 minut. Nálev vylejeme a kostky vymačkáme. Na pánvi osmažíme cibulku do zlatohněda, přidáme nakrájené houby, které částečně … více
Jáhly několikrát spaříme horkou vodou, aby se zbavily hořkosti a vaříme do poloměkka. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme v hluboké pánvi na oleji, přidáme na kostky nakrájenou cuketu, krátce orestujeme. Zasypeme na menší … více