Cizrna recepty

Cizrna potřebuje dlouhé namáčení (12 hodin) a vaření (klidně i 2 hodiny). Díky své oříškové chuti se však dá upravit na spoustu způsobů. Připravíte z ní pomazánky, polévky, guláše, dhály… Globálně nejpopulárnějšími jídly z ní je pomazánka hummus a cizrnové kuličky falafel. Mezi českými vegany je obzvláště oblíbená cizrna na paprice. Skvělá je i jako chuťovka – na slano pečená s kořením a na sladko v podobě cizrnových kuliček.

Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

21. 02. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Cizrna na paprice je vegetariánskou či veganskou variantou jídla našich babiček, slepice na paprice. Můžete docílit různých chutí použitím různých druhů smetan (sojové, mandlové, ovesné). Nejchutnější výsledek docílíte s čerstvě uvařenou cizrnou. … více

Cizrnová pomazánka hummus

Hummus

25. 12. 2012   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Pomazánky

Uvařenou cizrnu smícháme s česnekem, tahini (sezamovou pastou) a olivovým olejem a mixujeme na hladký krém. Nakonec přidáme podle chuti citrónovou šťávu, sůl, pepř a drcený římský kmín. Podle zamýšlené konzistence případně … více

Falafel

Falafel

  napsal/a: redakce | druh jídla: Hlavní chody

Co je falafel? Jde o cizrnové kuličky ve stylu karbanátků, který je tradiční pochoutkou především v oblasti Blízkého východu. Servíruje se obvykle na talíři nebo v pita chlebu, s jogurtovou omáčkou, dresingem … více

Cizrnový guláš

Cizrnový guláš

09. 12. 2012   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Cizrnu přes noc namočíme do vody. Tu potom slijeme, vyměníme za čerstvou a vaříme do poloměkka (cca 45 minut). Na oleji osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme na drobnější kostky pokrájeme brambory … více

 

Sháníte cizrnu? Kupte si ji ještě dnes online v eshopu Grizly.cz.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?