dochucování

http://soucitne.cz/restaurace/mandala-veggie-club
Složení kořenící soli Gomasio jsou obsaženy už v samotném názvu: goma = sezamové semínko, shio = sůl. Díky sezamu obsahuje vitaminy A, B, E, hodně vápníku, zinek, fosfor, železo a draslík. Gomasio tak dodává slanou chuť s menším...
Umeocet
Ve skutečnosti se nejedná o ocet, ale tekutinu, která je vedlejším produktem při fermentaci japonských švestek umeboshi. Umeocet má slano-kyselou chuť a karmínově červenou barvu po shizo listech, které zlepšují jeho konzervační...
pasta miso
Miso pochází z Japonska a jde o fermentovanou pastu ze sójových bobů, rýže, pšeničné nebo ječné mouky. Liší podle fermentace a délky zrání, může mít různou barvu, od bílé, přes žlutou, červenou až po hnědou či černou a...
Sojová omáčka Shoyu
Shoyu patří společně s Tamari mezi dvě tradiční asijské sojové omáčky. Vyrábí se procesem známým stovky let ze směsi rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice, fermentačního činidla (Aspergillus oryzae) a vody, a prochází...
8 tipů, kam použít lahůdkové droždí
Není droždí jako droždí. To lahůdkové, jenž má formu sušených vloček, není určeno ke kynutí, má příjemnou sladkoslanou chuť a výborně se hodí k dochucování široké palety jídel od pomazánek přes polévky po saláty. Mimo jiné také...
Sojová omáčka Tamari
Tamari patří společně se Shoyu mezi dvě tradiční asijské sojové omáčky. Vyrábí se procesem přírodního kvašení známým stovky let ze směsi rozdrcených sójových bobů, fermentačního činidla (Aspergillus oryzae) a vody (a narozdíl od...
8 tipů, kam použít lahůdkové droždí
Lahůdkové droždí bych mohl kupovat po kýblech - doma se mi po něm většinou jenom zapráší. Že jste o něm ještě neslyšeli? Znají jej hlavně vegani, poprvé jsem na jeho existenci narazil na jedno slovenském blogu, věnovaném výrobě...
lahůdkové droždí
Není droždí jako droždí. To, o kterém bude dnes řeč není ani hořké, jako to běžné, a není ani určeno ke kynutí - jde o sušené vločky se 7% výtažkem sladu. Je výborné k dochucování široké palety jídel od pomazánek přes polévky po...