Zeleninové kari

Publikováno: 14. 09. 2014   Autor/ka: Kosmetika hrou
Kuchyně: Indická kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Zeleninové kari
Ingredience:

mrkev
cuketa
brambory
patizon
plechovka kokosového mléka
voda
zázvor
cibule
kari pasta (já dala zelenou)
koriandr
kurkuma
citron
bobkový list
sůl
může být i badyán

Postup:

Zeleninu nakrájíme na kostičky. Pokrájíme cibuli a smažíme do sklovata. Přidáme lžičku kurkumy, koriandru, lžičku kari pasty a nakrájený zázvor. Přidáme zeleninu a zalijeme vodou asi do půlky. Přidáme bobkový list a sůl a půl plechovky kokosového mléka. Dusíme dokud zelenina není měkká asi 30 minut. Dosolíme a přidáme šťávy z poloviny citronu.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?