Veganské “kuře” na pórku

Publikováno: 07. 04. 2014   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Veganské "kuře" na pórku
Ingredience:

větší cibule
menší pórek
200g vegan “kuřecí” (stejnou službu udělá naložené robi)
mouka
sůl
sojová omáčka

Postup:

Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme a orestujeme vegan “kuřecí” plátky (koupil jsem je na zkoušku ve vietnamské tržnici Sapa, chuťově upřimně žádný zázrak, jemně namarinované robi udělá určitě lepší službu). Promícháme s na kolečka nakrájeným pórkem, zaprášíme trochou mouky, mícháme, dokud se mouka trochu nezapraží a podlijeme horkou vodou. Osolíme a necháme pár minut dusit na středně hustou omáčku (případně znovu podlejeme). Dochutíme sojovou omáčkou, krémovější a smetanovější chuť dostaneme přidáním lahůdkového droždí. Podáváme s rýží.

Tagy:
Pórek Robi

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?