Špagety s tofu a sezamezánem

Publikováno: 27. 12. 2012   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Špagety s tofu a sezamezánem
Ingredience:

balíček kvalitních špaget (200g)
uzené tofu
sušená rajčata
olivy
popř. naklíčené semínka, mungo

40g sezamové semínko
20g lahůdkové droždí
sůl

Postup:

Ve větším hrnci uvaříme špagety, aby byly trochu tužší na zkus. V pánvi na olivovém oleji osmahněte na drobné kostičky pokrájené tofu. Jakmile dostane kůrčičku, přidejte na malé kostičky nasekaný česnek. Přidejte špagety i s trochou vody z hrnce, promíchejte a stáhněte z ohně. Přidejte na drobné kousky pokrájená sušená rajčata a olivy a máte-li, přidejte trochu naklíčených semínek.

Sezamezán – sezamové semínko (neloupané má více minerálů a vitaminů) pomeleme v mlýnku na mák, promícháme s lahůdkovým droždím v poměru 2:1 a osolíme. Zamícháme do ještě teplých špaget.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?