Makový koláč se švestkami

Publikováno: 03. 08. 2014   Autor/ka: Kosmetika hrou
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Makový koláč se švestkami
Ingredience:

2 hrnky rýžové mouky
2/3 hrnku tapiokového škrobu
1 lžíce jedlé sody
špetka soli
1 hrnek hnědého cukru
1 3/4 hrnku mléka (já dala makové)+ přidáme 2 lžíce jablečného octu a necháme 5 min stát
šťáva z 1 citronu
1/2 hrnku máku (použila jsem drť z mléka)
1 hrnek slunečnicového oleje

Postup:

Poupravený recept z onegreenplanet.org. Velmi chutný a v gluten free verzi:) Nejdříve smícháme olej a cukr a chvíli společně mixujeme, aby se propojili. V druhé míse smícháme mouku, škrob, jedlou sodu a sůl. K mléku přidáme šťávu z citronu.

Pomalu do mouky přidáme 1/3 oleje z cukrem a potom 1/3 mléka a opakujeme. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Rychle ozdobíme švestkami a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme asi 50 minut.

Originál recept zde: http://www.onegreenplanet.org/plant-based-recipes/lemon-poppy-seed-bundt-cake-vegan/

Tagy:
Mák švestky

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?