Kitchari

Publikováno: 08. 04. 2014   Autor/ka: Kosmetika hrou
Kuchyně: Indická kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Kitchari
Ingredience:

1,5 hrnku rýže
0,5, hrnku červené čočky nebo mungo (nutno předem namočit)
rajče

cibule a jakákoliv sezóní zelenina
semínka a kvalitní olivový olej nebo ghí (pro vegetariány)
pokud máte, tak přidejte čerstvý koriandr

koriandr
kari
chilli

Postup:

Do jednoho hrnce dáme vařit rýži a čočku a zalijeme 4 hrnky vody. Přidáme pokrájené rajče.

V druhém hrnci rychle orestujeme cibuli a přidáme lžičku kari, koriandru a špetku chilli. Až se koření rozvoní, tak přidáme pokrájenou zeleninu a zalijeme horkou vodou, aby zelenina byla pod vodou. Zeleninu dusíme do měkka asi 20 minut a dosolíme. Rýže s čočkou se vaří asi stejně dlouhou dobu – dokud se nevyvaří voda.

Můžeme dochutit ume octem a sojovou omáčkou. Posypeme semínky a čerstvým koriandrem. Toto jídlo je v ayurvédě považováno za velmi dobře stravitelné a vysoce výživné.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?