Domácí zeleninový bujón dle vlastní chutě

Publikováno: 08. 06. 2017   Autor/ka: redakce
Kuchyně: Zeleninová jídla
Druh jídla: Ostatní
Domácí zeleninový bujón
Ingredience:

– mrkev
– petržel – kořen
– celer
– cibule
– bobkový list – vavřín
– libeček
– petržel – nať

Postup:

Zeleninu a bylinky očistíme /na jeden kg čerstvé zeleniny přidáváme cca 50 g. bylinek/, pokrájíme na kousky a vložíme do sušičky, po usušení rozmixujeme ve výkonném mixéru na jemný prášek. Tato směs se hodí do polévek, omáček, k ochucení pokrmů. Pokud chceme zvýraznit bujónem italskou kuchyni, lze doladit směs při sušení bazalkou, šalvějí, saturejkou. Francouzská jídla pak zase rozmarýnem. Prostě dle chuti.

Bujón je vždy při ruce, připraven k použití, pokud nemáte zrovna připravený klasický zeleninový vývar. Je bez jakýkoliv přidaných látek, konzervantů a soli. Jen čistá zelenina. Vydrží v uzavřené sklenici několik měsíců.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?