cuketa

Cuketa, patřící mezi tykvovité plody, je poměrně čerstvým přírůstkem v českém jídelníčku. Vyskutuje se ve velkém množství barevných variací, v kuchyni je oblíbená díky své neutrální chuti a univerzálním možnostem použití. Menší,...
Pečená dýně hokkaido s dipem z tofu
dýně hokkaido cuketa celer koření: česnek, adžika, pepř, sůl olivový olej dip tofu rýžové mléko dijónská hořčice česnek sůl, pepř, sušená pažitka
Cuketovo-mrkvové placky
cuketa mrkev špaldová mouka koření: pepř, majoránku, česnek, mletý kmín
Zeleninové kari
mrkev cuketa brambory patizon plechovka kokosového mléka voda zázvor cibule kari pasta (já dala zelenou) koriandr kurkuma citron bobkový list sůl může být i badyán
Grilovací sezóna
žampiony cuketa červená řepa cibule atd. Na marinádu: olej hořčice oregano česnek grilovací koření kurkuma koriandr pivo - ideálně tmavé
Špaldoto s tempehem
hrnek špaldových krup balíček uzeného tempehu menší cuketa cibule olej
Omáčka z shitake hub s těstovinami
2 cibule 50 g sušených hub shitake menší cuketa lněné semínko houbové koření mletý kmín lahůdkové droždí
Raw cuketové špagety s rajčatovou omáčkou
2 středně velké cukety 5-6 namočených sušených rajčat 2 větší čerstvá rajčata 3 stroužky česneku bazalka olivový olej namočené kešu oříšky
Rizoto s cuketou a hlívou
cibule, hlíva ústřičná, cuketa, olej na smažení, houbové koření (usušené a pomleté houby), pepř