mandle

Mandle jsou bohaté na minerály, mají vysoký obsah hořčíku (až kolem 300mg na 100g), vápníku (cca 250mg na 100g), draslíku, železa, a zinku. Obsahují také řadu nezbytných vitaminů, např. vitamin E a vitaminy skupiny B (riboflavin...
Vápník z rostlinných zdrojů
Vápník je z minerálů v našem těle zastoupený vůbec nejvíce - tvoří naše kosti a zuby a má také lví podíl na udržování mírné zásaditosti lidské krve (pohybuje se v rozmezí od 7,36 do 7,44pH). Proto ho tělo potřebuje příjmout ze...
Ořechy a semínka
Ořechy a semínka patří z výživového hlediska mezi nejhodnotnější potraviny. Není divu - musí v sobě skrývat dostatek živin a energie k tomu, aby z nich vzešel nový život. Jejich předností je vysoký obsah vitaminů (především řady...
rostlinná mléka
Stále častější laktózová intolerance, větší pochybnosti o prospěšnosti časté konzumace kravského mléka a v neposlední řadě stoupající počet zájemců o veganský životní styl jsou třemi důvody, proč se o rostlinných mlécích mluví...
1 šálek mandlí 2 stroužky česneku 1/2 šálku lněného semínka 2 lžíce balzamikového octa 2-3 lžíce kokosového oleje sůl
vypeckované datle oříšky (mandle, lískové ořechy) kokos, sezam na obalení
Mandlové máslo
neloupané mandle
Nepečený jablečný dort
400 g mandle 150 g datle 5 jablek 1-2 banány skořice
Mandlové mléko
150 gramů oloupaných mandlí 1l čerstvé vody