jablka

Jablko je bezkonkurenčně nejoblíbenější ovoce v České republice - roční spotřeba se pohybuje okolo 25 kg na osobu. Jablka obsahují ovocné kyseliny, pektiny, třísloviny, vonné látky či celulózu. Sladkou složkou jablka je fruktóza...
Zapečená polenta
polenta jablka červená cibule vlašské ořechy sůl a pepř
Smoothie "Co dům dal"
5 hrstí čerstvého špenátu růžičky z horní části brokolice 3 stonky řapíkatého celeru 1 hruška 1 jablko 1 banán 1/2 citrónu lžičku lněného, dýňového a slunečnicového semínko kustionici čínskou aka goji
Green smoothie z domácích luhů a hájů
5 velkých sladkých jablek pár namočených sušených švestek mladé kopřivy svízel přítula
Makový koláč s rebarborou
2 lžičky sody 1-2 jablka 1hrníček máku (mletý je lepší, nebo použijte zbytek z makového mléka) 1,5hrnečku polohrubé mouky 1hrneček mléka (makové, sojové, mandlové atd.) 0,5 hrnečku oleje 1 hrneček cukru 1 bio citron Já jsem...
Maková snídaně pro silné kosti
3 velká jablka menší hrst rozinek 25g dýňových semínek 50g máku
Kukuřičná kaše s jablkem
kukuřičná kaše lněné semínko jablko slunečnicové semínko
Nepečený jablečný dort
400 g mandle 150 g datle 5 jablek 1-2 banány skořice