bezlepkové

Objevte skvělé výživové schopnosti amarantu, potravině využívané v jižní Americe už Inky a Aztéky a zařaďte jej pravidelně do svého jídelníčku.

Amarant
Amarant neboli laskavec je další z pseudoobilnin pocházející z Jižní Ameriky, jež patří mezi tradiční potraviny Inků a Aztéků. Cenný je jeho vysoký obsah bílkovin, ve kterých je zastoupen také lysin, jedna z osmi esenciálních...
pohanka
Pravlastí pohanky jsou Himaláje, dokud se do Evropy dostala s mongolskými kočovníky a tatarskými nájezdníky. Je další z tradičních potravin, které se pomalu vrací do českého jídelníčku. A je opravdu proč - z hlediska nutriční...
jáhly
Jáhly, žluté kuličky velké v průměru asi jeden milimetr, se vyráběna loupáním prosa. Za časů našich předků se na talíři objevovaly mnohem častěji, o čemž svědčí řada tradičních receptů (např. jáhelník). Na stoly se začíná častěji...
Quinoa
Quinoa pochází z hornatých oblastí And v Jižní Americe, patřila k základním potravinám Inků už před mnoha tisíci lety. Podobně jako pohanka patří mezi pseudoobilniny. Neobsahuje lepek, proto je doporučována pro doplnění...
Veganotic bublanina v gluten free verzi
100g rostlinného másla (kokosové a trochu alsanu) 180g hnědého cukru krupice 2 lžičky vanilkového extraktu 240 gramů bezlepkové směsi Labeta 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva (bez fosfátu) 1/2 lžičky sody bikarbony špetka soli...
Vegan v kondici
Nakladatelství Mladá Fronta vydalo před několika týdny knihu Vegan v kondici s podtitulem "průvodce rostlinou výživou pro optimální výkony ve sportu i v životě". Ta vyšla pod originálním titulem Thrive v roce 2007 u renomovaného...