Články

8 tipů, kam použít lahůdkové droždí
14.11.2016 napsal/a Pavel Ovesný

Lahůdkové droždí bych mohl kupovat po kýblech - doma se mi po něm většinou jenom zapráší. Tyto vločky mají příjemnou sladkoslanou chuť a kromě dochucení se dají použít i zahušťování - zvláště v omáčkách umí udělat doslova smetanový feeling.

Veganství pro zelenáče
14.05.2016 napsal/a Pavel Ovesný

V březnu se v Brně konal další ročník VeganFestu. Zapojil jsem se do něj také, se svojí přednáškou Veganství pro zelenáče, plnou praktických tipů i výživových doporučení, kterou si můžete pustit ze záznamu.

Proč nestačí jíst zdravé potraviny
10.03.2016 napsal/a redakce

Relaxace, kvalita, pozornost, rytmus, potěšení, myšlenka, příběh a posvátno. To je osm elementů, které pomahají ze zdravého jídla vytěžit maximum - lépe trávit, spalovat kalorie i budovat svalovou hmotu.

nepečené veganské cukroví
12.12.2015 napsal/a Mirka Slámová

Po úspěchu loňského článku o nepečeném veganském cukroví je tu jeho následovník. Nepečené cukroví nejen dobře chutná, ale je radost ho tvořit. Těšit se můžete třeba na pohankovou princeznu nebo sladké cizrnové a fazolové kuličky.

Bláznivá sexy dieta
25.10.2015 napsal/a Pavel Ovesný

Nezalekněte se nešikovně přeloženého titulu knížky - Bláznivá sexy dieta je čtivě napsaný a celostně pojatý průvodce, jak se k rostlinné stravě postavit čelem s odborným gruntem a zároveň nadhledem a lehkostí.

Veganský průvodce Chorvatskem
05.08.2015 napsal/a Zuzana Friday P...

Chorvatská kuchyně není vegetariánství natož veganství příliš přátelská. Možnosti tu ale jsou. Přinášíme základní přehled tradičních rostlinných jídel i těch, které lze poměrně snadno připravit ve veganské verzi. A spoustu dalších tipů navrch.

Mixér ninja
25.02.2015 napsal/a Pavel Ovesný

Sladkosti ze sezamu, paštiku s kešu ořechy, hořkosladké raw kuličky a další jídla a pamlsky jsme společně připravovali na workshopu Mixér ninja. Navrch jsem přidal fígly, jak snadno namáčet a klíčit. Prohlédněte si z něj fotky.

Sojové maso
28.01.2015 napsal/a Pavel Ovesný

Nepřestává mě překvapovat, kolik lidí vaří sojové maso v obyčejné vodě. Prozradím vám pár svých tipů, jak ho připravit tak, aby šmakovalo i zarytým odpůrcům zdravé výživy. Klíčová je vícekroková úprava - hlavně marinování.

zdravé raw cukroví
17.12.2014 napsal/a Mirka Slámová

Vánoce jsou tradičně spojeny s přejídáním a spoustou nezdravého jídla. Báječně chutnající cukroví ale můžete vytvořit i bez mouky, másla a pečení. Nechte se inspirovat přehlídkou dobrot, které vznikly jedno sobotní odpoledne v prima atmosféře jedné útulné kavárny.

Prokousej se k pravdě
25.11.2014 napsal/a Mirka Slámová

Jíst zdravěji. Upravit zažívací problémy. Dost možná i zhubnout. Zase nějaká zázračná pilulka? Nikoliv. Máme to všichni k dispozici. Je to správné kousání. Pojďme si říct, proč je důležité a s čím nám může pomoci.

Stránky